NOVOSTI

Želite novi iPhone? Evo 3 razloga za čekanje na iPhone 12

Trenutno su dostupni neki zaista sjajni modeli iPhonea, poput „flagship“ iPhone 11 Pro, povoljnijeg iPhone 11 i kompaktnog iPhonea (2020) SE. Ako samo razmišljate o kupovini novog iPhone-a, možda je vrijeme da pričekate malo. Postoji nekoliko razloga za čekanje, ali mi ćemo im se obratiti nešto kasnije. U svakom slučaju, sada je vjerovatno najgore vrijeme za kupnju novog iPhonea.

Dakle, ako vam trenutni telefon nije baš pokvaren, vrijedno je malo strpljenja, čak i ako imate stariji telefon koji je već pomalo “iz mode”. U osnovi, vrijedi pričekati čak i ako ne čekate izdanje novog iPhonea 12. Zašto? Objasnimo u nastavku.

1. iPhone 12 uskoro stiže
Najočitiji razlog da pričekate s kupnjom novog iPhonea je taj što iPhone 12 stiže vrlo brzo. To jednostavno znači da će svaki iPhone koji kupite do izlaska novog brzo biti „iza vremena“. Uz to, naravno, kupnja dosad predstavljenih iPhonea znači izostavljanje određenih funkcija i tehnologija.

Nismo baš sigurni što će iPhone 12 ponuditi, ali definitivno će biti opremljen bržim i snažnijim procesorom, a glasine ukazuju i na dodavanje LiDAR skenera – barem za određene modele. To bi moglo poboljšati performanse kamere, a posebno portretni način i tehnologiju virtualne stvarnosti. Naravno, ne smijemo zaboraviti 5G, s kojim će iPhone 12 gotovo sigurno biti kompatibilan. To bismo gotovo mogli očekivati ​​od Applea, jer bi na taj način novi model bio potpuno spreman za budućnost.

Već smo pisali, nagađali i predviđali kada će novi iPhone 12 biti objavljen. Apple nove modele obično predstavlja u septembru, ali je Apple i ove godine službeno potvrdio da će biti odlaganja ove godine. Oktobarski je termin također potpuno na mjestu, pogotovo ako razmišljamo o situaciji u kojoj se trenutno nalazimo kao globalna ekonomija.

2. Očekujemo veću ponudu nego ikad prije
Ne samo da ćemo propustiti 5G tehnologiju i ostale inovacije, po svemu sudeći ćemo imati i manje izbora prilikom kupovine. Očekuje se da će Apple pripremiti čak četiri nova iPhone modela, dok smo dosad uvijek bili navikli na tri.

To znači neke nove veličine, uključujući najavljeni 5,4-inčni “osnovni” iPhone 12, koji bi mogao biti idealan za sve koji traže kompaktni model s boljim specifikacijama nego što nudi iPhone SE (2020). Zatim, naravno, tu su i ostali modeli: dva 6.1-inčna (od kojih je jedan trebao biti iPhone 12 Pro), a na samom vrhu još jedan 6.7-inčni iPhone 12 Pro Max. Ovaj, ako se primjenjuju specifikacije, bit će veći od svih prethodnih iPhonea. Dakle, ako tražite posebno veliki iPhone ili možda s druge strane posebno mali, svakako se isplati pričekati s izdavanjem novih modela.

3. Cijene padaju
Ali, tu je i sasvim opravdan razlog da čekamo iPhone 12, čak i ako ga zapravo ne planiramo kupiti. To je razlog što će cijena starijih modela sigurno pasti s izdavanjem novog iPhonea 12. Samo zbog osjećaja da je, na primjer, kad je Apple izdao iPhone 11, cijena iPhone-a XR pala sa početne cijene od 749 USD na $ 599 . Pored toga, uprkos činjenici da je Apple službeno prestao prodavati XS iPhone uređaje, nekoliko prodavaca je još uvijek imalo uređaje na skladištu i prodavalo ih uz znatan popust.

Dakle, čak i ako stvarno želite jedan od modela iPhonea 11, vrijedi pričekati, jer očekujemo značajan pad cijena. Jedina iznimka kada je u pitanju snižavanje cijena mogao bi biti iPhone SE (2020) – izdan je tek ranije ove godine i neće biti direktno povezan s izdanjem novog iPhonea 12.

Odgovori