Balkan news

POGLEDAJTE STA VAM SE DESAVA KADA ZADRZAVATE GASOVE

Plinovi su rezultat zraka zarobljenog u našem tijelu. Dio tog zraka smo progutali grizući i gutajući, a dio je rezultat mikroorganizama koji žive u našim probavnim organima. Prema pristojnosti, treba prestati s isporukom plinova bez obzira na sve, a koliko je to opasno?

Tipični ljudski plin sastoji se od 4% kisika, 7% metana, 9% ugljičnog dioksida, 21% vodika i 59% dušika. Također, ljupkost i neugodnost mirisa ovisi o prilagodbi razine ovih plinova. Zvuk koji stvaraju plinovi nastaje vibracijom rektuma, a glasnoća se oslanja na snagu mišića sfinktera, ali dodatno na napetost koju donosi plin.

Miris nije u potpunosti riješen nekoliko čimbenika, od kojih je najznačajniji prehrana. Pod pretpostavkom da je vaš režim prehrane bogat raznim vrstama hrane, na primjer, brokulom, kupusom i povrćem, miris će biti užasniji.

gasovi
Što se događa kada držite plinove?

To rezultira refluksom kiseline, vjetrovima, žgaravicom, vjetrovitošću i želučanim mukama. U trenutku kada držite plin prilično dugo, vaš puls i cirkulacijsko naprezanje se povećavaju. Nadalje, stručnjaci na ovaj način uglavnom vas potiču da isporučite plin kada vam se pruži prilika.

Plinovi moraju izaći van, a pod pretpostavkom da ih održavate konstantnim, troše ih razdjelnici debelog crijeva, a neki od njih idu u krvožilni sustav. Ta krv tada, u tom trenutku, prolazi kroz pluća i ponekad je razlog groznog zadaha.

 

gasovi
Izbjegavanje

Kako biste smanjili količinu plinova, nastavite s oprezom kako jedete. Grizite oprezno da ne udišite suvišni zrak, koristite cilindar dok pijete, pokušajte ne gristi žvakaće gume i slastice, ali dodatno i alkoholna pića. Štoviše, to su izvori hrane koji vam mogu pomoći, ali i dodatno pomoći.

Najveći razlozi plinova su: brokula, pršut, kupus, cvjetača, grah, grašak, mlijeko i mliječni proizvodi (za osobe kojima je potrebno više laktamaznih spojeva), luk, soja i cikla.

 

Umjereni okidači plinova su: jabuke, banane, kruh i kolači, mrkva, celer, patlidžan.

Nemoćni stručnjaci za plin: jaja, riba, meso, ulje, perad, riža.