Balkan news

Pogledajte na koja 2 pitanja će tačno odgovoriti samo šizofreničar ili genije

https://novi.ba/storage/2021/05/18/thumbs/60a3c1ff-8dc8-48b8-916d-599f0a0a0a64-preview-1793265-650x341-98-1500626497-690x480.jpg

U osnovi je teško prepoznati shizofrenika od solidne osobe po njegovom izgledu. To je razlog zbog kojeg psihijatrija koristi brojne testove i strategije koji pomažu kako bi se uočilo što se događa u glavi pacijenta i treba li mu pomoć.

Ovoga smo puta za vas organizirali 2 neposredna upita na koja će učinkovito odgovoriti isključivo šizofreničar ili fenomenalan, pronicljiv pojedinac.

Značajno: sve zajedno da bi rezultat testa bio precizan, odgovarajte na upite neovisno o osjećajima, a to je način na koji vidite sliku, a ne ono na što bi trebala sličiti.

Trenutno pogledajte sliku i odgovorite na upit:

https://novi.ba/storage/2021/05/18/60a3c31d-d17c-4a19-8538-5a1b0a0a0a64-test.jpg

Otekne li veo na jednoj ili na dvije strane?

Odgovor: Navlaka kao da bubri s jedne strane.

Zakreće li se veo na nekoliko strana?

Odgovor: Poklopac se okreće samo u stranu – u jednu stranu.

Što ste vi, šizofreničar ili virtuoz?

Pod pretpostavkom da ste na dva upita ponudili pogrešan odgovor, ne naglašavajte, potpuno ste zdrava osoba. Štoviše, u slučaju da vam je točan odgovor bio jasan, trebali biste razmisliti o otkrivanju pratioca.

Stvar je u tome što je samozatajivost neotuđiva u velikom mozgu zdravog pojedinca. Dodatno nabraja krivotvorene oblike, sjene koje ga obuhvaćaju i “revidira” sliku. To je razlog, ako nam se sviđa, padamo pod utjecajem fige.

Šizofrenik nema taj kreativni um. Njegov um ne može otkriti povezanost između suptilnosti. Tj. on smatra da vrijedi ono što vrijedi i ni na koji drugi način. Što se njega tiče, poklopac se neprestano iskopa i samo okreće u stranu.

Kako u tom trenutku prepoznati virtuoza? Postoji jedva prepoznatljiva razlika među shizofrenicima i vunderkindima, ali još je uvijek moguće zamisliti ih. Oštri likovi istovremeno procjenjuju i solidne i zbrisane pojedince.

Za razliku od prethodnog i posljednjeg spomenutog, oni se odmah mijenjaju, počevši s jednom vrstom procjene, pa na sljedeću. Tim više definitivno smatraju da vrijedi ono što vrijedi, ali odmah shvaćaju o kakvom je triku riječ. U slučaju da to jednostavno trebaju, njihovi će umovi prestati tolerirati trik do kraja vremena.