ZANIMLJIVOSTI

Ove stvari trebate reći kćerkama prije nego što odrastu

Mladi uglavnom postaju nevjerovatno brzi. Također, prije nego što to shvatite, vaše će se dijete pretvoriti u zanosnog mladića koji više neće prenositi školsku vreću. Trenutno ima u ruci torbu i skoro je punoljetan. U minutama poput ove redovito žalimo što nismo u mogućnosti otkriti neke značajne stvari svojoj djeci.

Ovih 12 stvari morate navesti prije nego što odrastu:

1. Proklizavanja su dragocjen susret kojem se niko ne može izmaknuti na putu do radosti. Pokušajte se ne predati, ali ipak ih razmotrite, zaključite i nastavite napredovati prema svom cilju.

2. Divni pojedinci ne postoje. Nije svaka osoba svjesna kako nešto postići i ponekad i padne. Suptilna strategija je direktna – ustanite redovnije nego što padnete.

3. Pazite na sebe. Zaključci drugih ne bi trebali utjecati na vas. Morate shvatiti kako se saslušati i slobodno odlučiti o svojim kvalitetama i nedostacima koje ćete otkriti.

4. Prva ljubav neće vječno trajati. Pojedinci odrastaju i mogu krenuti u drugom smjeru. Morate vježbati iz bombardiranih veza, ali nikada ne gubite povjerenje u obožavanje.

5. Sagledavanje čini nešto nevjerovatno.

6. Pomozite kada imate viška, ali nemojte dati posljednje što imate. 99% pojedinaca to se neće svidjeti.

7. Ako vam je potrebno da ga bolje upoznate, bolje se upoznajte s onim kako se odnosi prema stvorenjima. Osoba dobrog srca nikada neće uvrijediti malu životinju koja se ne može osvetiti.

8. Pokušajte ne rasipati sebe pokušavajući učiniti stvari ugodnima za druge ljude. Život je tamo gdje samo vi birate hoćete li se preoblikovati prema normama kako bi svima odgovaralo ili živjeti za svoje zadovoljstvo.

9. Povjerite se. Prilagodite se svom srcu. Niko na bolji način od vas ne zna šta je korisno za vas.

10. Pokušajte ne žuriti s prodajom vašeg usamljenog potkrovlja kako biste vi i vaša bolja polovica mogli kupiti veći. Stalno imajte dodatno mjesto koje možete ići u slučaju da se ispostavi da vaša bolja polovica nije baš vladar.

11. Stvari će vas samo ispuniti na kratak vremenski period. Susreti su važniji od stvari.

12. Mnogi školski drugovi nestat će iz vašeg života neposredno nakon završetka studija. U slučaju da imate dovoljno sreće da u svakom slučaju ostanete saputnici, bavite se tim blagom.