ZABAVA

Ispovijest: firma izvan naselja

“Organizacija u kojoj radim je izvan naselja. Prolazimo pored polja na kojima pojedinci svakodnevno obrađuju zemlju. Jednog jutra vidim baku kako ostaje na ulici.

Nepredvidljiv sam da opazim što se događa.

Odmah prema početku dana bila je odvojena od svih ostalih u jami. Kaže da su jučer sakupljali kukuruz, pa je došla po ono što je napušteno iz stroja i nije se sjetila telefona, a sada nema ni najmanju ideju kako nazvati svoju bolju polovicu da prati prikolicu da to poveže.

Dajem joj svoj telefon i zovem ga. Baka me zagrlila i poljubila. Od srca. Nikad ugodnija ponuda zahvalnosti. ”

 

BONUS

Jeste li ikada pitali zašto se masno tkivo najviše nakupi u određenom dijelu vašeg tijela? Nauka kaže da se širenje masti identificira sa određenim sklonostima blagostanja, a slučajno da znate zašto se najviše udebljate u srednjem dijelu ili bedrima, pomislit ćete da je jednostavnije odabrati rutinu prehrane i vrstu aktivnosti to će vam pomoći da postanete mršaviji.

Evo pet najosnovnijih regija na tijelu i kako nastaviti:

1. Područje grudi

Masno tkivo se najviše sakuplja na sredini regije, leđima, ramenima, grudnom području i na rukama do laktova. Razlog nije ispravna prehrana i odsustvo aktivnosti. Sadašnje promjene u prehrani koje uključuju unošenje 500 do 1000 kalorija svaki dan, vježbajte 30 do sat vremena pet puta tjedno, a kardio vježbanje (vožnja biciklom, energično šetnje) bit će idealno. Radite u pokretu koji vam nije teško da razgovarate s drugom osobom.

Uključite aktivnosti na području grudi, na primjer, sklekove, trbušnjake, sklekove, ekspanzije i tako dalje.

2. Područje srednjeg presjeka od pupka i lumbalnog dijela leđa

U slučaju da se u predelu želuca udebljate najviše, to može biti pokazatelj ekstremnog rada hormona pritiska kortizola. Pokušajte jesti zdravo kao što se moglo očekivati ​​u datim okolnostima, jedite gomilu vlakana, hranjivih sastojaka, minerala uz kombinaciju aktivnosti koje uključuju strategije za jednostavniji pritisak na rukovodioce, na primjer, jogu i pilates.

U slučaju da vam se, opet, želudac neprestano povećava (bez prisustva masti na leđima), to bi moglo biti zbog problema s disanjem ili nerazumnog korištenja alkoholnih pića. Smanjite prijem alkoholnih pića ili posjetite stručnjaka u slučaju da imate poteškoća s opuštanjem.

3. Zona srednje regije od grudi i cijelih leđa

To je pokazatelj da niste istinski dovoljno dinamični i da jedete neučinkovito, odnosno preskačete večere i prepuštate se. Pokušajte jesti pet umjerenih večera dnevno, jedite skromnije dijelove i isti broj zdravih, niskokaloričnih ishrana kako bi se razumno moglo očekivati. Štoviše, budite uistinu dinamičniji, šetajte, plivajte i vježbajte leđne aktivnosti i trbuh vježba.

4. Teritorija želuca, butine i zadnjice

Slučajno da najviše gomilate masnoće u ovoj, za neke dame ‘osnovni’ region, to je razuman znak da niste istinski dovoljno dinamični. Nula u aktivnostima upornosti donjeg dijela tijela i aerobiku i biciklizmu visokog intenziteta bit će izvanredne odluke.

5. Zona srednje regije, grba i cijelih nogu

Masno tkivo koje utječe na donji dio tijela, uključujući potkoljenice i potkoljenice, obično je posljedica trudnoće. Za ovo izdanje vrijede slični savjeti kao pod brojem 4, tj. Za sredinu, bedra i stražnji kraj.