ZABAVA

Dopisivao sam se neko vrijeme sa jednom djevojkom…

Dopisivao sam se neko vrijeme sa jednom djevojkom i, kako sam video da ona nikad ne pokreće ništa da se vidimo uživo, pitam ja nju da li hoće u šetnju jedne večeri.

Nismo šetali ni 5 minuta, ona hoće da sjednemo u neki lokal… Naruči ona piće, naručim ja kiselu vodu, onda ogladni pa naruči ona i palačinke, ja odbijem jer sa 150 dinara u džepu ne mogu sebi to da priuštim.

Jede ona kao zmaj, ja lagano gutam onu mineralnu vodu.

Onda se sjeti da je zaboravila novčanik kod kuće. Nakon tri palačinke.

Odem ja lijepo do toaleta i platim usput onu moju vodu i izađem na sporedni izlaz.

Ne znam šta je bilo sa njom, ali ja sam lijepo prošetao do kuće.

Vir: novi.ba

 

Bonus članak: 4 znaka da trebate izvršiti detoksikaciju tijela

Naše je tijelo svakodnevno izloženo raznim toksinima koje dobivamo hranom, vodom, a na kraju i zrakom. Koliko god se trudili živjeti zdravo, otrovi se s vremenom počinju nakupljati u tijelu, što može uzrokovati nadutost, mučninu, nedostatak snage, pa čak i neobične promjene raspoloženja. Koji su još znakovi da nas tijelo upozorava da nam je potrebna detoksikacija?

Iznenadne promjene raspoloženja

Stres je, tako reći, ‘ljepilo’ za toksine koji do te mjere oslabljuju tijelo da u njemu dolazi do pada energije, što pojačava osjećaj straha, nervoze, bijesa, pa čak i ljubomore. Dobro je naučiti tehnike opuštanja ili. načine za opuštanje našeg tijela. Ipak je to najjeftiniji i najbolji lijek za stres. Na primjer, pokušajte čitati knjige, meditirati, povući se u samoću najmanje deset minuta dnevno. Očistite um i dopustite tijelu da se odmori. Takođe pomaže korištenje čaja i svježeg voća umjesto kafe i cigareta u stresnim situacijama.

Naduvanost

Napeti dnevni ritam tjera nas da se prepustimo nezdravim grickalicama, pa nakupljeni šećeri i masti u kombinaciji sa stresom usporavaju metabolizam i uzrokuju probavne smetnje i nadutost. U ovom slučaju, crijeva pate, nesposobna da izvrše svoju primarnu funkciju apsorpcije hranjivih sastojaka, što uzrokuje lažni osjećaj gladi, što u konačnici dovodi do prejedanja i nedostatka energije. Uključite što više sastojaka koji oslobađaju toksine u svoju svakodnevnu prehranu, poput jabučnog sirćeta, limuna, jedite svježe voće i povrće, cjelovite žitarice i pijte čajeve od koprive, maslačka i breze.

nedostatak koncentracije

Tihi pokazatelj trovanja organizma toksinima, koji uzrokuje burne reakcije, je pad koncentracije, usred kojeg ne samo da gubimo volju za radom, već nas može dovesti i do panike. Zamislite svoje tijelo kao računar – vjerovatno ga ne ostavljate uključenim mjesecima, a da ga ne isključite, a vjerojatno ga svako malo ‘očistite’ od nepotrebnih datoteka. Naše tijelo također treba svako malo ‘restartovati’, i nadasve mu dati vremena za odmor. Naučite prepoznati vlastite jasne simptome koje vam šalje vaše tijelo, i u takvim slučajevima napravite bilo koju pauzu – vježbanjem, boravkom u prirodi, druženjem, povećanjem unosa minerala, meditacijom, čitanjem ili što već želite. ljubavi.

Loš kvalitet kože

Akne, akne, masna koža, ispucale kapilare … sve je to zbog nakupljanja toksina u tijelu koji sprečavaju prolaz hranjivih sastojaka kroz epidermu kože, što dovodi do začepljenja pora. Pijte puno vode, naspavajte se kvalitetno i odmarajte svoju kožu. S razlogom kažu da je koža samo odraz onoga što se događa u našem tijelu.

Leave a Reply