LJUBAV

bivši dečko…

Ne znam da li sam u pravu ili ne, ali mislim da sam doneo odluku koju velika većina sigurno ne bi. Dopisujem se i viđam sa jednom devojkom nekih 2 meseca. Devojka mi je otvoreno dala do znanja da joj se dopadam. Prošle nedelje vidim njenog bivšeg dečka kako sedi na klupi pored reke i plače, još po pričama sam čuo da pati za njom, ali nisam znao u kojoj meri. Jako me je to pogodilo jer sam od nje čuo koliko ju je voleo i trudio se oko nje, da bi mi kasnije priznala da je razlog raskida njena prevara jer joj je postao dosadan i gleda ga kao druga a ne kao dečka. Pozdravio sam se sa njom i odlučio prekinuti svaku komunikaciju. Jednom davno sam i ja bio povređen i slomljen od osobe poput nje, u onom dečku sam video sebe pre par godina, trebalo mi je mnogo vremena da se oporavim. Greška ili ne osećam se srećnije sam nego sa pogrešnom osobom…

Vir: ispovesti.com

BONUS ČLANAK:

5 pozitivnih efekata koje plivanje ima na naše tijelo

Gotovo cijelo tijelo je aktivno tokom plivanja, ali to može pomoći i našem raspoloženju, jer se tijekom plivanja oslobađaju endorfini, što pokreće pozitivne efekte u našem mozgu. Koja još korisna svojstva plivanje ima na naše tijelo i na kraju na naš mentalitet?

Pluća mogu bolje funkcionirati

Redovno plivanje može biti dobar način za jačanje pluća. S različitim tehnikama plivanja i intenzivnim plivanjem povećava se elastičnost pluća i grudnog koša.

Zglobovi postaju jači

Kako plivanje podržava gotovo 90% naše težine, to je sjajna vrsta vježbanja za one koji pate od bolova u zglobovima ili imaju, na primjer, artritis. Redovno plivanje smanjuje rizik od pogoršanja artritisa, jer ova aktivnost održava snagu mišića oko zglobova.

Kalorije aktivno trošimo prilikom plivanja

Plivanje je odlična aktivnost koja uveliko doprinosi našem zdravlju, a ujedno je i sjajan način za sagorijevanje dodatnih kalorija. Za 30 minuta intenzivnog plivanja možemo sagorjeti čak 500 kalorija, što je dvostruko više od hodanja.

Proces starenja može se usporiti

U studiji objavljenoj u časopisu Cardiology, istraživači su pokazali kako plivanje tri do pet puta sedmično, tri do pet kilometara, može usporiti proces starenja.

Plivanje vam može pomoći da bolje spavate

Tijekom plivanja, kao što je već spomenuto, rade gotovo svi mišići u tijelu, a praktično cijelo tijelo je aktivno. Ako ste među ljubiteljima plivanja, onda vjerojatno znate da nijedna druga vježba ne može vas umoriti u potpunosti, kako psihički tako i fizički, kao što to može i plivanje.