Balkan news

Pogledajte koji su to simptomi zbog kojih trebate prestati jesti paradajz jer u tom slučaju je štetan za zdravlje

Paradajz je mnogima najomiljenija ljetna salata. Ukusne, oživljavajuće crvene organske proizvode prepune likopena njeguju gotovo svi i misle o zaštićenoj i izuzetno kvalitetnoj hrani, ali paradajz zaista može imati neke grozne rezultate.

U slučaju da doživite bilo koju od pratećih manifestacija, možda ćete imati mjesto okupljanja pojedinaca koji ne bi trebali pojesti paradajz:

1. Želučani refluks

Paradajz je kisela hrana i na taj način može izazvati probavne smetnje kod osoba koje pate od gastritisa ili gastroezofagealnog refluksa. Bez obzira jeste li solidni i ne osjećate loše posljedice ovih želučanih problema, u slučaju da pojedete tonu rajčice ili pasirane rajčice, možete se susresti i sa ovim uznemirujućim manifestacijama.

2. Zajedničko mučenje

Iskreno govoreći, prekomjerni broj paradajza u režimu prehrane može izazvati zajedničku agoniju! Objašnjenje je alkaloid zvan solanin, koji stvara kalcijum u tkivima, a ima ga puno u paradajzu. Mnogo kalcijuma u tkivima može izazvati pogoršanje, muku i širenje u zglobovima.

3. Problemi s bubrezima

Nadalje, ovo ima veze sa zalihama kalcijuma. Paradajz je dodatno bogat oksalatom, supstancom koju je teško obraditi ako se uzima u izobilju, a to može dovesti do uređenja bubrežnih kamenaca. Ukusni crveni prirodni proizvod također sadrži tonu kalijuma, koji također može utjecati na rad bubrega. U slučaju da od sada imate problema s bubrezima, budite posebno oprezni!

4. Preosjetljivi odgovori

Nebo sadrži spoj histamin, koji pomaže neranjivom okviru da se bori protiv infekcija i mikroskopskih organizama. Ne biste prihvatili kako se osnovni preosjetljivi odgovor na histamin izaziva s priznanjem, a to se u pravilu događa kao osip ili rast na jeziku, za neke druge užasne manifestacije. Pojedinci za koje je utvrđeno da imaju osetljivost na paradajz osećaju se znatno problematičnijima, piše Prva.rs.

5. Strašno stanje iznutrice

U slučaju da osjetite loše posljedice tjeskobnog poremećaja, paradajz može pokrenuti indikacije poput opuštenog crijeva, mučnih grčeva, otoka, plinova i začepljenja. U ovoj situaciji pametnije je izbjegavati oštre sorte hrane poput paradajza.

6. Likopenederma

Likopen je sjena koja se nalazi u paradajzu, ali pored toga u brojnim različitim vrstama hrane. U trenutku kada se proždere u savršenom zbroju, to je izvanredno za srce. U svakom slučaju, kad god se pretjera, može se dogoditi pigmentacija kože, stanje poznato kao likopenoderma.

7. Urinarni problemi

Sorte hrane bogate korozivom, poput paradajza, mogu poremetiti mokraćni mjehur. U slučaju da imate loše posljedice urinarne inkontinencije ili ste skloni drugim urinarnim problemima, idealno je držati se podalje od kiselih izvora hrane. Kuhanje rajčice također vam neće pomoći u ovoj situaciji, jer pasirani paradajz i kečap daleko su strašnije odluke.

8. Pohvalno lišće može biti štetno

Listovi najomiljenijeg crvenog prirodnog proizvoda ne smatraju se zaštićenima za jesti. U ogromnim količinama mogu izazvati ozbiljne i opasne manifestacije, au nečuvenim slučajevima može se dogoditi šteta i prolazak. Za dobru mjeru, potrudite se da potpuno ne pregorite lišće paradajza.

9. Pogoršava indikacije bolesti imunološkog sistema

Alkaloidi u paradajzu mogu pogoršati pogoršanje u tijelu, što je posebno strašno za pojedince koji imaju loše posljedice infekcija imunološkog sistema. Brojni koji dožive negativne posljedice ovih bolesti trebali bi potpuno ubiti od svakodnevnog jedenja paradajza, ali sve vrste hrane kojima je mjesto okupljanju “noćnih snova”, kojima krompir također ima mjesta.