Balkan news

Pogledajte ova tri trika za savršeno opran veš

Pretpostavlja se da vam se jednom dogodilo da ste pokušali oprati košulje, a nakon što ste ih uklonili iz mašine, izrez i donji dio rukava još su bili neuredni? Pokušajte ne naglašavati, aranžmani postoje. Evo nekoliko nagovještaja iz perionice rublja.

odjeca1

odjeća1 Pripremite košulje prije pranja Koža na vratu je obično glatka i lojni organi tamo ozbiljnije rade. Da biste se klonili masnih nereda, operite košulje na temperaturi od 60 stepeni, a zatim ih postavite prije nego što ih stavite u mašinu za pranje rublja.

košulje2

kosulje2

U plastični držač stavite 3 decilitra tople vode i puni čep tekućeg sredstva za čišćenje odjeće. Pomiješajte i uzmite četku s grubljim vlaknima (nešto nježnija od one kojom su naše bake prale podne obloge). Uronite u kombinaciju vode i sredstva za čišćenje i nježno, bez oštećenja materijala, trljajte ovratnik i rukave. U tom ih trenutku stavite u mašinu i neće biti ni tračka ulja i zemlje. Upute za spremanje podstavljenog kaputa u slučaju da izgubi totalnost

jakna

Oprali ste svoj perjani kaput broj 1 i peroni su se nakon sušenja izvili u neravnine, a kaput je izgubio svoj total? Pokušajte ne naglašavati. Slomite svaki čvor rukom, gurajući peraje prstima na svaki način, prenoseći ga među dijelove kaputa. Zamislite izolirane komade pamučnog runa. kaput U slučaju da imate sušilicu za rublje, stavite kaput unutra kako bi dobio jedinstveni oblik. Stavite suhi kaput u sušilicu i ne držite ga unutra više od 10 minuta. Nešto drugo, materijal se može “trošiti” od visoke temperature. Isto tako, perite kapute u mašini sami, bez ostalog odjevnog predmeta, na niskoj temperaturi i sa 4-5 komadića teniskih loptica. Vaše runo ili perjanice se nikada neće skupiti.

Upute za pranje skijaškog kaputa

jakna1

U slučaju da imate skijaški kaput, pretpostavljate da je tako teško dobro se oprati, posebno nakon povratka sa skijanja. Zbog komadića teksture, velika većina takvih slojeva ne može se kemijski očistiti, a ponekad ne možete pomisliti da pranje u mašini za pranje rublja nije dovoljno za uklanjanje cijelog tla. jacket1 Metodologija je ekvivalentna košuljama, samo ovdje trebate brijati, čistiti i čistiti dok u roku od 10 minuta ne dobijete biceps i mišiće stražnjih ruku. Vitalno je odigrati ovu tehniku ​​prije primarnog pranja, s obrazloženjem da će tlo uglavnom biti učvršćeno u materijalu i da će ga biti sve teže očistiti bez greške. Ovu metodu možete uvježbati i kada perete pakete od sličnog materijala. Uz to, sjetite se teniskih lopti. Budite sigurni da se ne trudite previše s sredstvom za čišćenje, a za zasjenjenu odjeću nemojte koristiti prašak za čišćenje, ali tekućinu.