Balkan news

Ovo su simptomi da vaš želudac nije uredu

Kad god se otkrije rano, stopa izdržljivosti od malignog rasta želuca iznosi 90%. Bilo kako bilo, nažalost, nuspojave se povremeno događaju dok se bolest širi želucem i na različite organe. U ovoj fazi visoke razine, zloćudno se trenutno ne može riješiti, a stopa izdržljivosti je samo tri posto.

Štetni tumori želuca nazivaju se želučanom bolešću. Najpoznatija sorta je adenokarcinom, dok su različite vrste opasnih tumora želuca rijetke: limfomi, želučani sarkom i karcinoid.

Želudac je organ smješten u gornjoj sredini regije i zauzima vitalni dio: miješa hranu i isporučuje sokove koji pomažu u njegovoj asimilaciji. Prije ili kasnije, hrana se seli dalje u mali probavni sustav.

Prijeteći tumor želuca

Adenokarcinom (u daljnjem tekstu nazvan maligni rast želuca) javlja se u žljezdanom tkivu želučane sluznice. Unatoč činjenici da njegova učestalost u zapadnim zemljama opada, to je još uvijek sasvim vjerojatno najpoznatija vrsta malignog rasta.

Opća petogodišnja izdržljivost bolesnika sa želučanim malignim rastom je oko 30%. Niska stopa je zbog umjereno kasne identifikacije kod mnogih, nakon što se bolest učinkovito proširila na različite organe. U bolesnika u kojih se tumor nije proširio prošlost želuca, petogodišnja izdržljivost bila je oko 65%. U slučaju da su zahvaćena tkiva i obližnja limfna čvorišta, izdržljivost je 30%, a u slučaju da se prije pronalaska proširi na različite organe i dijelove tijela, petogodišnja izdržljivost iznosi 5%. Treba naglasiti da mjerenja treba dešifrirati s oprezom, jer se pojedinačni tijek infekcije može bitno razlikovati.

Tko oboli od želuca?

Opasnost od maligniteta želuca raste s godinama; većinom su to osobe starije od 55 godina. Muškarci su dvostruko skloniji oboljeti od dama.

Izlučena kontaminacija mikroorganizmima H. ​​pylori koji živi na čirima želuca jedan je od bitnih pokretača želučanih bolesti. Opasnost od stvaranja malignog rasta veća je kod osoba koje imaju ili su imale oslabljenog rođaka u obitelji, zbog određenih neuobičajenih nasljednih problema koji povećavaju opasnost od stvaranja želučanih bolesti.

Rutina prehrane s visokim udjelom soli koja uključuje sušene, dimljene i slane izvore hrane, ranije pažljive terapije (resekcija želuca), pušenje i pretjerano uzimanje alkoholnih pića također povećavaju opasnost od maligniteta želuca.

Nuspojave i analiza malignog rasta želuca

Nuspojave uglavnom nedostaju u početnim fazama bolesti. Kako napreduje, stvaraju se neugodnosti i muke u želucu, mučnina, povraćanje, gubitak žudnje, brzo sitost, pucanje krvi ili prisutnost tamne stolice, može doći do neobjašnjivog smanjenja težine.

Početna faza u zaključku je gastroskopija s biopsijom. Ultrazvuk, registrirana tomografija, tu i tamo u kombinaciji s pozitronskom izljevnom tomografijom, atraktivnim reverberacijskim slikama i, do neke mjere manje uobičajeno, laparoskopijom – prikazom malih kamera u želučanu rupu – koriste se za ispitivanje stupnja bolesti.

Ova je procjena značajna u odabiru strategije liječenja, u svjetlu procjene tumora koji se infiltrira kroz razdjelnik želuca, doprinosa limfnog čvorišta i prisutnosti metastaza u dalekim organima.

Terapija želučanog malignog rasta

U fazi kada je tumor unutar razdjelnika želuca, primjenjuje se pažljiv tretman, tj. Evakuacija većeg dijela želuca ili cijelog želuca s obuhvaćenim limfnim čvorištima. U bolesnika kod kojih se tumor infiltrirao kroz razdjelnik u tkivo koje obuhvaća tkivo zbog blizine limfnih čvorišta, bez obzira na pažljivu terapiju, treba djelovati na kemoterapiju i radioterapiju (zračenje). Kod onih kod kojih bolest utječe na obuhvaćajuće organe ili se proširila kao metastaze, kemoterapija i radioterapija primjenjuju se kako bi se stvorio život pacijenta, jer je oporavak šokantno nerealan. Trebala. usmjereno liječenje za uspješno liječenje želučanih malignih bolesti novim lijekovima, na žalost, sada nije bilo kritičnih ishoda.

Prateće indikacije mogu potaknuti maligni rast želuca:

refluks kiseline ili probavne smetnje

nelagoda ili muka u središnjem dijelu

mučnina i povraćanje

trčanje ili začepljenje

ispupčen nakon večere

gubitak žudnje

nedostatak i slabost

umiranje (dohvaćanje krvi ili krvi u stolici)

Je li točno reći da ste u opasnosti? Morali biste biti oprezni i u slučaju da imate bilo koji od znakova obavijesti, obratite se svom PCP-u.