Balkan news

Pogledajte koje sobno cvijeće je otrovno

Dragan Mirković, inženjer službe čuvara, otkrio je koje su sobne biljke i cvjetovi opasni za pojedince ili bića koja se bore u tom životnom prostoru.

Dok bere unutarnje cvijeće, njegov je izgled uglavnom glavna osnova. Među biljkama postoje one koje mogu prouzročiti ozbiljne preosjetljive reakcije, mučninu ili u svakom slučaju štetiti, a one se uopće ne bi trebale zadržati!

“Pojedinci se vode onim što im je ugodno, tek nakon što se raspitaju je li štetno ili vrijedno u životnom prostoru. U redu je, to je obično. Svaka od biljaka koje imamo u životnom prostoru nalazi se u nekim značajniji ili manji dio poguban za dobrobit. U slučaju da su “izgorjeli ili su se pobrinuli za njih, kontaktirajte sok, predstavit ćemo se štetnim tvarima. Kućni ljubimac poput mačke uništit će biljku. Tko ima kućne ljubimce, zasigurno nema brojne biljke “, rekao je.

Poznata biljka je fikus, a vi biste trebali biti izuzetno oprezni jer su njezini sokovi otrovni.

“U slučaju da je orežete ili premjestite, a koža stupi u interakciju s biljnim stiscima, rizično je, obično nosite rukavice kada se brinete za fikus”, rekao je.

Odrasli, očito, neće uzeti biljku i gomilati list, međutim mladi mogu razmisliti o bilo čemu, što je razlog zašto bi trebali biti oprezni da biljka nije dostupna za dijete.

Pojedinci koji imaju preosjetljivost također mogu odgovoriti, čak će ih živcirati cvjetovi u posudi!

Za osobe koje imaju preosjetljive reakcije, to su općenito cvjetajuće biljke, čak i izrezani cvjetovi u razdoblju iznimnog cvjetanja kada ima tone prašine. Tko često razmišlja o prašini, ima problema s dišnim sustavom. Astmatičari, mladi koji mogu izgubiti začine, u opasnosti su. Djeca su također u teškoj situaciji s obrazloženjem da kontaktiraju pustinjske biljke “, rekao je.

“Trenutno je to poznata čudovište, čiji sokovi mogu pogoršati kožu, fikus, azaleju, koja je izvrsna cvjetajuća biljka i vrlo je otrovna za ljudska živa bića. Njihovi sokovi su opasni za nježnu kožu ili pojedince koji imaju osjetljivost, na primjer , preosjetljivosti na prašinu, biljke za uljepšavanje lišća pogoršavaju osjetljivost budući da se prašina skuplja na njihovim ogromnim listovima “, otkrio je inženjer Mirković na Prvoj TV.

U slučaju da se pojede list azaleje, to može izazvati napadaje i začudo epileptični napadaj. Zamia je rizičan za kućne ljubimce, difenbahia, utvrdio je, ne bi trebala štetno utjecati na dobrobit.