ZABAVA

Ispovijest: muž i prijateljica

“Moja druga osoba bila je mahnito zaljubljena u mog najbližeg pratioca, viđali su se s nekim tek otprilike 5 godina.

Dosta dugo su se dobro zabavljali i kao i svaka druga osoba redovno se prepirala, a opet dodatno smještala, odvajala, cijeli grad je shvatio da je ona njegova, a on njen. Dodatno sam znao, kako bih mogao ne kad mi je najbliži pratilac, već jednom smo jednom bili “zajedno”, odnosno odmarali smo se – dok su oni, kao, bili na pauzi.

Bilo je to otprilike prije 6 godina. Od tog trenutka nadalje, jednostavno sam ga trebao i na silu zbog situacije dvije godine prije, bili smo opet jednu noć i zatrudnjela sam potpuno spontano. Bila je istovremeno jadna i drago joj je.

Nisam ga natjerala da se vjenča, ali nakon svega što se pokazalo jasnim, ona ga je ostavila, a on je pristao da se vjenča, jer je zaista briljantan čovjek i nije mu bilo potrebno njegovo dijete da odraste bez oca. Nije u prilog ničemu, on me ne obožava bez obzira na to pokušavam li zaista.

Pretvorio se u senku. I nju vidim, oboje su jadni. Osjećam se frustrirano zbog njih, ali to je njihova predodređenost, jednom riječju, OVO JE ŽIVOT. “