Balkan news

Ova navika može loše da utiče na vašu vezu ili brak

Umjesto rečenice Općenito napuštate prljava jela. Bezdušni ste prema meni, potiče ga da kaže Hej, izuzetno sam iznuren kad vidim da u sudoperu ima neurednog posuđa, biste li mi mogli pomoći da ih operem prije nego što se brzo pripremim za večeru?, Navodi psihoterapeut Zack Britle.

Redovito pribjegavajte pojedincima da bi se osigurali. Napad na suučesnika samo je propust reći što nam je doista potrebno.

– Puno je jednostavnije uputiti analizu na suučesnika nego reći da vaši zahtjevi nisu ispunjeni bez obzira trebate li pomoć – kaže Britle. Redovite opomene podstiču na svađe koje zahtijevaju vašu vezu. Štoviše, gubite divljenje svog suučesnika, a možete i poljubiti njegovo neustrašivost jer neće biti siguran da na planetu postoji nešto ekvivalentno što će vas ispuniti.

Štoviše, analiza sabotira povjerenje, suučesnik se može susresti s uzastopnim analizama kao nelojalnost. Analiza također uništava vašu blizinu i čini entuzijastičnu distancu između vas i vašeg suučesnika. Suučesnik se osjeća napadnut kad ga cenzurira i ne može razmišljati prema očekivanjima. Imajte na umu da oni zaista mogu biti vrsta strastvenog jaranja kada je analiza stabilna

U slučaju da viđate nekoga s učenicima, imajte na umu da su brojni stručnjaci usporedno često samoosnovni. Možda nećete razumjeti koliko ste osnovni za svog suučesnika jer ste navikli na takav način razgovarati sami sa sobom. Preispitajte kako se ponašate i budite blaži sa svojim suučesnikom.

Pa opet, u slučaju da ste suučesnik usporediv s onim koga napada, možda ćete trebati odgovoriti slično kao i vaš saučesnik za nešto što su oni učinili, ali ipak pokušati zastati i ne pasti na tu razinu. Kad se sve uzme u obzir, udahnite puni zrak i pitajte svog suučesnika što se događa. O svim problemima možete se pobrinuti razgovorom.