Balkan news

POGLEDAJTE ZBOG CEGA DA ODSJECETE VRH SPUZVE ZA SUDE


Već neko vrijeme se pokazalo da je krpa za suđe vjerojatno najprljavija stvar u našem domu.

Koliko često mijenjate maramicu? Pod pretpostavkom da ga koristite nekoliko puta svaki dan, preporuča se transformirati ga jednom tjedno. Međutim, evo nevjerojatnog štos koji može zahtijevati čak tri tjedna.

brisanje

Neka ispitivanja su pokazala da štos stavljanja maramice u mikrovalnu pećnicu zapravo ne ubija kritičan broj mikroorganizama. Ono što je bitno je dobro isprati maramicu nakon pranja u vrućoj vodi na pari i osušiti je na zraku. Pod pretpostavkom da ga ostavite u vodi jako dugo, stvorit ćete odgovarajuće mjesto za mikrobe da se dupliciraju i oblikuju u okvir.

djelomične maramice

Isto tako, pod pretpostavkom da imate perilicu posuđa koju povremeno koristite, maramicu možete staviti u perilicu negdje jednom tjedno kako biste je dobro oprali i potpuno isprali od viška hrane. Zatim ga u tom trenutku dobro osušite na zraku. Možete koristiti maramicu koja se održava na ovaj način čak tri tjedna.

ISKORISTITE I STARU SPPUŽU

Kad prođu tri tjedna, njezin životni vijek možete produžiti za otprilike dva dodatna tjedna, ali ne na pranje suđa.

Možete koristiti staru maramicu za čišćenje kanti za smeće ili zahodskih zdjela. Bilo kako bilo, ni na koji način ne oblikujte niti čistite svaku od tri sličnom krpom.

Prije nego što promijenite njegovu namjenu, svakako uklonite najvišu točku maramice s ciljem da uočite što je učvršćenije, a što svježije za pola mjeseca. Iako ih vjerojatno nećete držati na sličnom mjestu, svaka sigurnosna mjera je vrlo dobrodošla.

S tim u vezi, vi ćete koristiti maramicu koliko god je to moguće, a to znači da možete uložiti sredstva u one nešto skuplje maramice od celuloze koje bi trebale dulje izdržati i taj će se pothvat na kraju isplatiti.

spuzvaaaa