Balkan news

POGLEDAJTE KAKO SMANJITI RIZIK OD KARCINOMA DEBELOG CRIJEVA

Smanjite rizik od bolesti debelog crijeva na jednostavan način!

Neki faktori opasnosti od malignog rasta su neizbježni – godine, nasljedne kvalitete, rasa – to su stvari s kojima se ne možete nositi.

Ipak, neke životne sklonosti dovode do proširene kockanja bolesti debelog crijeva, pa ih treba promijeniti kako biste se zaštitili, u suštini u ograničenoj mjeri. Prije svega, povezuju se s pušenjem, ishranom, konzumiranjem alkohola i aktivnim radom.

Pušenje je generalno povezano sa proširenim razgradnjom ćelija u plućima, ali sintetička jedinjenja koja se udišu mogu takođe potaknuti poboljšanje opasnih polipa u želucu. Oni mogu potaknuti maligni rast debelog crijeva. Stoga, pod brojem jedan, odmah zaustavite ovu opasnu sklonost.

Nadalje, nagomilanost je jedan od faktora kockanja, tako da biste trebali održavati konzistentno opterećenje na solidnoj ivici, uglavnom kroz dijetu, ali uz to i vježbajte. Prikladno je jesti što manje crvenog mesa i obrađenih izvora hrane koliko se zaista moglo očekivati, te više mesa peradi i ribe. Osim toga, pečenje i pečenje na visokim temperaturama mogu stvoriti tvar opasnih sintetičkih spojeva koji ulaze u probavne organe.

Na tanjiru bi trebalo da bude bilo kakvih tonova brojeva: lisnate namirnice koje su bogate vlaknima, jer čiste probavne organe i pomažu u odličnoj apsorpciji.

Treće, dosljedno sjedenje povezano je s bolešću debelog crijeva, a neka istraživanja sugeriraju da bi jedan od razloga mogao biti previranja protiv insulina. Pobrinite se da predstavite normalan stvarni rad, posebno jer će vam pomoći da zadržite solidnu težinu. Idealno je vježbati napolju, tako da tijelo miješa vitamin D zbog dnevne svjetlosti. Njegova neadekvatnost je također povezana sa malignim rastom debelog crijeva.

Četvrto, zapravo pogledajte svoje blagostanje – od vitamina D, čiji stepen treba povremeno procjenjivati ​​kako bi se poboljšao, posebno tokom hladnih mjeseci, do stvarnog pogleda na snagu debelog crijeva. Kolonoskopija se preporučuje za dame starije od 45 godina koje imaju porodičnu pozadinu malignog rasta. Kocka je posebno visoka nakon 60 godina.