Balkan news

POGLEDAJTE KOJI SU TO SIMPTOMI RAKA KOSTIJU


Ova bolest redovno počinje bez indikacija, ali se neke od njih mogu pripisati različitim uzrocima, a pacijent ne reaguje na vreme.

Glavni znak koji pokazuje bolest kostiju je mučenje, a mnogi pojedinci osjećaju da doživljavaju štetne posljedice upale zglobova zbog koštane agonije i stoga zanemaruju ovu manifestaciju. Bolest kostiju nastaje kada se stvaraju štetne ćelije koje uništavaju kosti.

Ovaj maligni rast može se stvoriti u bilo kojoj kosti u tijelu, a najčešće su zahvaćene dugačke kosti, poput kostiju nogu i ruku. Postoje tri vrste bolesti kostiju: osteosarkom, koji uglavnom pogađa djecu i mlade, Juingov sarkom, koji se javlja pretežno od 10 do 20 godina, i hondrosarkom, koji se najvećim dijelom javlja u starijoj dobi.

Manifestacija koja pokazuje bolest kostiju je mučenje koje je u početku izdrživo, ali se na duže staze pojačava, a najviše se povećava kada pacijent udari u sijeno. Isto tako, bolest se pokazuje visokom temperaturom sjeverno od 38 stepeni, pojačanim znojenjem, posebno u večernjim satima i naglim gubitkom težine.

Ove nuspojave mogu pokazati nekoliko bezazlenih okolnosti, ali pod pretpostavkom da se dešavaju što je češće moguće i da su povezane, trebali biste odmah posjetiti specijaliste.

Nesretna prenosivost, lomovi sa manjim ranama takođe mogu ukazivati ​​na bolest, dok je opšte stanje pacijenta loše zbog slabosti i neočekivanog smanjenja težine.