Balkan news

Pogledajte najčešće greške koje se prave pri uređenju dnevne sobe

Ispod vam predstavljamo neke vitalne i vrijedne podatke o stvaranju obiteljske sobe.

1

Usredotočite se i klonite se popratnih pogrešaka.

1. Nedostatak prostirke ili podne obloge nepredvidljivog zasjenjivanja

Mali tepisi prenose prostoriju u prostoriju, pa odaberite odgovarajuću veličinu podne obloge za svoju sobu. Ogromni pokrivači izvana proširuju prostoriju, a unutrašnjost dobiva potpuni oblik.

2. Pokušajte ne omalovažavati snagu jastuka

Jastučići za kauč su ugodni i opuštaju. Kad ih nabavite, razmislite o tome na što sliči vaš namještaj. U slučaju da je od baršuna ili velura, nemojte uzimati pamučne ili tkaninske materijale. Iskoristite skromnije stvari za skromniji namještaj, a veće podloške za ogromne.

3. Središte sobe pretjerano je uznemirujuće

Obiteljska soba zahtijeva briljantno isticanje. Obično je to dimnjak, čep, ogledalo, umjetničko djelo – sve što odvraća. Možete napraviti područje za odmor, gdje ćete podcrtati razliku tonova ili uklopiti neke zapanjujuće.

4. Stari presvlake za namještaj

U trenutku kada promijenite presvlake, oni mogu sobu pretvoriti u vrhunsku sobu sa stilom. Isto tako promijenite fotografije na razdjelnicima oslanjajući se na način razmišljanja i godišnje doba.

5. Biljke u malim posudama

Pametnije je staviti ogromne biljke u saksije nego male na obrise prozora. Tako će vaša soba izgledati veća i ugodnija.

6. Usamljeno svjetlo u prostoriji nalazi se na krovu

Svjetlost čini klimu. U tom smislu, ne biste trebali ovisiti samo o rasvjetnom tijelu u žarištu prostorije. Napravite i vlastiti okvir za osvjetljenje na različitim mjestima (za pregledavanje, krov, pod itd.)

7. Televizija koja nije na pogodnom mjestu

Najbolje mjesto za televizor je jasan razdjelnik. Pokušajte ga ne uvoditi gotovo kao prozor, jer će to biti mučno za oči i spriječit će vas da nepogrešivo vidite. Udaljenost između televizora i kauča ovisi o veličini: trebala bi biti jednaka 3-5 dijagonala.

8. Vaš kauč je postavljen uz pregradu

Ovaj standard vrijedi za ogromne prostorije. U slučaju da imate priliku maknuti kauč od pregrade, učinite to. Izvana ćete proširiti prostor i učiniti ga ugodnijim. Kauč ​​blizu pregrade stvara sklonost kao da ste u plesnom studiju, a ne u salonu.

9. Prigušen namještaj s laganim krovom

9

U slučaju da kupite dosadno zasjenjeni namještaj u prostoriji s niskim krovom, tada ćete u tom trenutku izgledati zatvoreno i stisnuto. Odaberite skromnije kauče i sjedala u svijetlim ili nepristranim nijansama.

10. Vaše draperije smanjuju prostor

Nevažni detalji koji se lako previđaju, poput ukrasa na prozorima, utječu na izgled. Značajno je da su ukrasi na prozorima otprilike široki koliko je moguće kako bi krov i salon izgledali veće. Odaberite svjetlije tonove od ostatka namještaja i materijala u prostoriji.

11. Birajte namještaj prema vašem planu, a ne blizu kućnih potreba

U slučaju da je neki namještaj izvrstan, to ne znači da će se uklopiti u vaš dom. Prvo provjerite je li ugodno – provjerite. Inače ćete ih s vremena na vrijeme koristiti i zauzet će sobu.

12. Namještaj koji je izgubio motivaciju

Stil postoji i u namještaju. Na primjer, glomazan namještaj s naslonima za ruke ima daleko pamćenje koje je zastarjelo i usredotočeno je na ravne linije ili oštre obrise. Možete odabrati uobičajeni kauč ili neke iznenađujuće i današnje tonove.

13. Neučinkovito postavljene slike

Idealan položaj je 153 cm od razine poda (za žarište slike). U slučaju da imate mnogo fotografija, napravite izložbu, a ne obične rubove.

14. Namještaj neprikladne veličine

Najpoznatiji pogrešni korak je kada pojedinci u prostoriju stavljaju namještaj koji nije odgovarajuće veličine, posebno u pogledu kauča – zbog čega sobe izgledaju skromnije. Pod pretpostavkom da imate veći salon, možete snositi troškove sobnog kauča. Za skromnije sobe prihvatljivi su kauči od nekoliko odjeljaka i sjedala.

15. Zanemarujete korisnost dnevnog boravka

U slučaju da imate pravokutnu sobu, možete obraditi oblik uz pomoć biroa ili stalka – kvadratni oblik jednostavnije je uspostaviti ravnotežu. Prednja soba i soba moraju stalno biti blizu prozora kako bi se izbjegao prolaz. Dnevni boravak i kuhinju možete orkestrirati kako želite, međutim bolje je da kuhinja bude bliže prozoru i da ima dovoljno svjetla. Dnevni boravak i dnevni boravak trebali bi imati dovoljno mjesta i biti na jednom mjestu. Prostor za pregled i prednju sobu trebali bi imati skromnije uglove i dodatni izvor svjetla.

16. Slijedeći samo jedan stil

U slučaju da nudite sklonost specifičnom stilu unutrašnjosti bez odstupanja, soba će izgubiti toplinu i postati ujednačena. Uklopite svoj stil broj jedan u ostale: električne, retro, drvene i numeričke