ZANIMLJIVOSTI

10 stvari koje vam dobitnici lotoa neće otkriti

10 stvari koje vam dobitnici lotoa neće otkriti

Svi sanjamo o visokoj pobjedi na lutriji. Razmišljamo o tome kako će nam biti život lakši, jer više nećemo morati brinuti zbog financijskih problema. Je li to zaista tako? Što kažu oni koji su osvojili vrtoglave iznose u lutrijama širom svijeta?

– Kako je novac došao, tako je i otišao

Web stranica rd.com izvještava da oko 70 posto dobitnika, bilo da pogodi milion ili 50 miliona eura, potroši sav osvojeni novac u roku od pet ili manje godina. Ili su ostali bez njega zbog lošeg poduzetništva ili. investicione odluke.

– Barem jedna osoba će vas pokušati iskoristiti

Ako otkrijete javnosti da ste sretni dobitnik visokog iznosa, najvjerovatnije ćete u roku od nekoliko sati imati mnoštvo novih prijatelja i članova porodice. Svi će iznenada biti u potrebi, mnogi će imati sjajne poslovne ideje na koje će vas pozivati ​​kao investitore i slično.

Čak i ako se ne otkrijete javnosti, najmiliji će najvjerovatnije primijetiti da se nešto događa, možete kupiti nekretninu, dati otkaz, odjednom otići …

Ne samo s prijateljima, neki su sretni dobitnici imali problema i sa članovima porodice jer su vršili pritisak na njih i očekivali da će dobiti  nešto novca koji su osvojili.

– Nastavljaju li igrači visokih dobitaka da dalje igraju na luteriji?

Web stranica je objavila da većina sretnih osoba i dalje igra svoje omiljene igre na sreću.

– Odjednom se 10 miliona čini malo

Jedva preživiš iz mjeseca u mjesec i tada dobiješ 10 milijuna dolara na lutriji. Glavna nagrada, međutim, bila je 50 miliona dolara, a osvojio ju je neko drugi. Odjednom osjetite da vam je život nepravedan i da ništa ne možete učiniti s tim novcem. Da, mnogi pobjednici su se suočili s tim razmišljanjima.

– Nepromišljeni šoping

Dobijete dva miliona eura, odmah kupite kuću iz snova, za koju izdvojite 500.000 eura i zatim je malo preuredite, napunite skupocjenim namještajem … Vrlo brzo ćete ustanoviti da je za takvo imanje potrebno pravilno održavanje, za šta vam treba novac, ali s vašeg bankovnog računa brzo sleti.

Dva miliona eura je zaista mnogo, ali činjenica je da za takve kupovine morate računati na troškove održavanja, posebno ako više ne radite i nemate redovite ili. mesečni priliv novca.

– Pravi bogataš će gledati na tebe slabo

Dobijate 90 miliona eura i kupujete nekretninu na luksuznoj lokaciji. Vaše komšije su imućni ljudi koji su do ovog statusa došli napornim radom ili nasljeđivanjem. Za njih ćete uvijek biti samo netko čiji je novac pao s neba, koji ne poznaje prave i utjecajne ljude i neće vas pustiti u njihovu kompaniju. Možda jesu, ali samo tako da vas mogu posmatrati odozgo.

– Ići će vam na živce to što vas svi stalno pitaju za novac

Jeste li potrošili sve? Imate li novca na svom računu ili ste ga uložili? Koliko ih još imaš? Koliko ste platili za kuću?

Odjednom će se svima činiti da vas mogu pitati čak i najosobnije stvari u vezi s vašom financijskom situacijom.

– Tvoj stil života se mijenja. Mogu li vas prijatelji nadoknaditi?

Odjednom na vašem računu imate 50 miliona eura. Jednog dana želite unajmiti luksuznu jahtu na kojoj ćete provesti 14 dana … Možda i više. Želite da vaši stari prijatelji idu s vama, ali oni i dalje rade i ne mogu si priuštiti takve troškove. Odjednom te više ne mogu sustići. Da, to se događa i kada dobijete milione na lutriji.

– Mnogi su donirali

Mnogi milioteri iz lutrije odlučili su dio novca donirati u dobrotvorne svrhe. Obično se ne izlažu u javnosti.

No, pametno je donirati u manjim iznosima, savjetuju financijski savjetnici. Na primjer, svake godine 100 000 eura određenoj organizaciji i tako dalje 10 godina. Ovo će vam omogućiti bolju kontrolu nad vašim finansijama i nad onim što organizacija radi s doniranim sredstvima. Ako vam se ne sviđa što rade, uvijek možete odabrati drugog primatelja pomoći. Međutim, ako pomažu i provode dobre kampanje s ovim sredstvima, onda sljedeće godine možete ponovo donirati.

– Oni stvarno uživaju u kupovini vremena

Ranije ste trčali na posao, trčali kući i kuhali, uređivali, prali rublje, čistili WC školjku … Sada sve to možete platiti da drugi to urade za vas i uživaćete u životu. A osjećaj je dobar, jer ćete nekome dati dobar prihod.

Odgovori